Produk Emas Public Gold

Mengenai Public Gold

 
Public Gold adalah jenama nama yang diperkenalkan oleh Public Fine Gold International Sdn Bhd (“PFGI”). PFGI dirangka untuk memberi perhatian dalam proses pembelian dan penjualan bar dan syiling Public Gold secara fizikal di pasaran emas. PFGI beroperasi sepenuhnya dalam proses pertukaran emas termasuk sistem perdagangan secara lebih rapi secara tidak langsung membuka platform dalam sistem teknologi maklumat (IT) bermula di rumah.Pelanggan juga dapat melayari 24 jam sehari dan tempat untuk membeli dan menjual serta tempahan mengikut prosedur pembelian yang dibenarkan.Perniagaan ini juga akan dikawalselia oleh pengedar yang berpengalaman menerusi telefon. 
 

Pusat Hentian Untuk Membuat, Mengedar dan Menyimpan Emas.

Dibawah naungan Kumpulan Public Gold, aktiviti utama terdiri:
  1. Perbuatan dan Menghaluskan Emas
  2. Pusat  Maklumat Pertukaran Emas
  3. Operasi Urusniaga Emas
  4. Menyediakan Perkhidmatan Fasiliti Keselamatan
Ability utama adalah menyediakan rangka secara intensif dalam memberi kapibiliti
terhadap urusniaga yang diperkenalkan cukup unik sebagai sebuah syarikat yang pertama di Malaysia menyediakan perkhidmatan sedemikian rupa:
  1. Pusat Urusniaga Emas secara lebih teratur.
  2. Menyediakan perkhidmatan pembuatan serta kemudahan dibawah satu bumbung.
Public Gold mendapat perakuan daripada Malaysia Book of Record sebagai sebuah syarikat yang pertama di Malaysia yang menyediakan sijil pengeluaran jongkong emas 999.9 yang asli. Public Gold turut menawarkan pusat penyimpanan emas sebagai langkah keselamatan dan lebih penting harga emas yang ditawarkan mengikut harga pasaran emas yang sebenar.
Untuk menguatkan standard yang tinggi Public Gold turut melantik secara bebas serta memberi kemudahan terhadap produk emas.

Untuk kemudahan Public Gold sebagai salah satu urusniaga emas turut mendapat surat kebenaran daripada Bank Negara Malaysia dan Pusat Kewangan Singapura untuk memberi kebenaran kepada Public Gold menjalankan urusniaga penjualan jongkong dan syiling emas dimana kedua-duanya mempunyai pasaran yang tersendiri iaitu Public Gold dan Public Dinar.
 Jenis-Jenis Dinar Yang Dijual Public Gold


1 Dinar Public Gold
5 Dinar Public Gold  
 10 Dinar Public Gold
Jenis-Jenis Jongkong Emas Yang Dijual Public Gold


Jongkong Emas 20 Gram Public GoldJongkong Emas 50 Gram Public Gold 


Jongkong Emas 100 Gram Public Gold